Kumaha tetep aurat heunceut?

Kiwari, beuki seueur jalma museurkeun kana kaséhatan heunceut, khusus pikeun anu hubungan séks. Kaséhatan heunceut mangrupikeun bagian penting pikeun kasihatan awéwé sacara umum. Masalah heunceut tiasa mangaruhan kasuburan anjeun, kahoyong pikeun kelamin sareng kamampuan ngahontal orgasme. Masalah kaséhatan heunceut anu lumangsung ogé tiasa nyababkeun masalah setrés atanapi hubungan sareng mangaruhan kayakinan diri anjeun.

图1

Naon anu mangaruhan kaséhatan heunceut?

1. Seks. Kelamin anu teu dijaga tiasa ngahasilkeun inféksi anu ditularkeun séksual. Seks anu maksakeun atanapi cilaka kana daerah pelvic tiasa nyababkeun trauma heunceut.

2. Kaayaan kaséhatan anu tangtu atanapi pangobatan. Sapertos endometriosis sareng panyakit peradangan pelvis, tiasa nyababkeun séks anu nyeri. Scarring ti bedah panggul sareng pangobatan kanker tangtu ogé tiasa nyababkeun séks nyeri. Pamakéan sababaraha antibiotik ningkatkeun résiko tina inféksi kapang heunceut.

3. Kakandungan sareng ngalahirkeun. Upami anjeun janten reuneuh, anjeun bakal lirén haid dugi ka orok anjeun ngalahir. Nalika kakandungan, keputihan sering naékna heunceut. Ceurik heunceut biasana aya nalika ngalahirkeun. Dina sababaraha kasus, épisiotomi - sayatan anu dilakukeun dina jaringan bubuka heunceut nalika ngalahirkeun - diperyogikeun. Pangiriman heunceut ogé tiasa ngirangan nada otot dina heunceut.

4. Masalah psikologis. Kahariwang sareng déprési tiasa nyumbang kana tingkat gairah anu handap sareng ngahasilkeun teu ngarareunah atanapi nyeri nalika kelamin. Trauma - sapertos nyiksa séks atanapi pangalaman séksual anu nyeri awal - ogé tiasa nyababkeun nyeri pakait sareng kelamin.

图3

Naon tandana masalah heunceut?

Normalna di handap tanda-tanda muncul, éta tiasa nunjukkeun masalah dina heunceut. Langkung saé badé angkat ka dokter pikeun pamariksaan.

  • Parobihan dina warna, bau atanapi jumlah debit heunceut
  • Beureum heureut atanapi peurih
  • Pendarahan heunceut antara jaman, saatos séks atanapi saatos ménopause
  • Massa atanapi tonjolan dina heunceut anjeun
  • Nyeri nalika sanggama

图2

Kumaha ngajaga heunceut abdi tetep séhat?

Turutan lengkah-lengkah ieu anu tiasa ngajagi heunceut anjeun pisan. Anjeun tiasa nyandak léngkah pikeun ngajaga kaséhatan heunceut anjeun sareng kaséhatan umum. Salaku conto:

Janten tanggung jawab séksual. Anggo kondom atanapi jaga hubungan silih monogami sareng pasangan anu bébas tina épéksi séks. Upami anjeun nganggo cocooan séks, bersihkeun éta unggal unggal panggunaan.

Terpaksinasi. Vaksinasi tiasa ngajagi anjeun tina HPV, virus anu aya hubunganana sareng kanker serviks, ogé hépatitis B - inféksi ati serius anu tiasa sumebar ngalangkungan kontak séks.

图4

Ngalakukeun latihan Kegel. Latihan Kegel tiasa ngabantosan nada lanté pelvik anjeun upami anjeun ngalaman prolaps, bocor tina cikiih atanapi lemah lantai pelvic. Awak urang robih ku kahirupan urang ti mimiti ngalahirkeun janten langkung sepuh, tapi aya cara pikeun méré réjuvenasi sorangan dina heunceut. Latihan pikeun ngabeulitkeun heunceut kalebet latihan otot panggul tiasa ngabantosan kamar tidur tapi ogé tiasa ngabantosan kaayaan anu ngerakeun sapertos bocor kiih atanapi nyeri di daérah pelvis. Otot heunceut tiasa nguatkeun sababaraha latihan sadidinten. Anjeun tiasa ngalaksanakeun latihan tanpa bantosan. Greenbaby mendesain seueur bola kegel anu béda, endog cinta. Candak BS036 salaku conto, kalayan 5 beurat anu béda (40g / 60g / 80g / 100g / 120g), seueur ngabantosan pikeun anu ngamimitian.

图5

 

Terang pangobatan kami. Ngabahas panggunaan pangobatan sareng kamungkinan efek samping heunceut sareng dokter anjeun.

Batesan jumlah alkohol anu anjeun inuman sareng tong ngaroko. Nyiksa alkohol kronis tiasa ngarusak fungsi séks. Nikotin bisa ngahambat gairah séks. Penyalahgunaan zat ogé tiasa nyababkeun kaséhatan fisik sareng méntal anu goréng, anu tiasa mangaruhan fungsi séks. 


Waktos Post: Aug-11-2021